14.10.2008

Vertaistukiryhmä erityislapsen/vammaisen lapsen vanhemmille on täynnä

Kuulin juuri toiselta vetäjältä, että ryhmään on nyt tullut ilmoittautumisia. Hienoa! Olemme olleet niin varmoja, että tällaiselle ryhmälle on tarvetta. Yksinhuoltajatilanne erityislasten kanssa on kovin vaativa ja erityinen.

Tiedottaminen ryhmästä aloitettiin viime tipassa. Tästä syystä ryhmän aloitus siirtyi parilla kuukaudella. Nyt olemme laajentaneet tiedostusta vammajärjestöihin ja sepä tuotti tulosta.

Kun lapsen erityistuen tarve perustuu lievään vammaan tai neurologiseen häiriöön, ei useinkaan pääse yhteiskunnallisen tuen piiriin. Ja kun ei ole kunnan sosiaalitoimen palvelujen piirissä eikä ole omaa järjestöä tukena, on heitä vaikea löytää ja tarjota tukea. Yksin jääminen haasteellisessa elämäntilanteessa on riskialtista eikä kenellekään hyväksi.

Jos sinulla tai tutullasi on vertaistuen tarve kuvatunlaisessa tilanteessa, voit vieläkin olla yhteydessä vaikkapa minuun. Mietimme myös toisen ryhmän perustamista. Ryhmäkoko vertaistukiryhmissä on ihanteellinen kahdeksalla osallistujalla.

Ei kommentteja: